Nyheter

En utmanade match i Lund väntar för Luleå Basket

Imorgon beger Luleå Basket mot Lund för att möta Eos. Men det blir med en något tunnare trupp än vad motståndarna kanske är vana att möta.

I morse stod det klart att Luleås head coach David Visscher inte kommer kunna följa med till Lund. Han har sedan en tid tillbaka legat sjuk i rosfeber och klubben tog ett gemensamt beslut att hälsan alltid ska gå först. Visscher blir därför hemma den här matchen och fram kliver Johanna Riihiaho som huvudtränare. Dispens för detta har sökts och beviljats av Svenska Basketbollförbundet.

Det är inte Johannas första match på egen hand och lagkapten Anna Barthold är övertygad över att hon kommer klara uppgiften med bravur.

– Det är alltid en utmaning att inte ha med sin head coach men jag tror att Johanna kommer göra en jättebra insats, säger Barthold.

Bortser man frånvaron på en av Luleå Baskets coacher har laget haft en bra start i ligan. Tre vinster i bagaget, sex om man räknar med EEWBL, känns bra i magen. Det gäller nu att inte bli allt för bekväm. Laget är fortfarande nytt och lite finns kvar att önska vad det gäller sammansvetsning, men förutsättningarna är bra. Eos, till skillnad för Luleå, har till stor del har fått behålla flera spelare från ifjol. Vilket kan betyda att de är otroligt samspelta vilket kan bli en utmaning för det gästande laget.

Vi ser fram emot en spännande match på lördag 17.00 i Eoshallen. Matchen sänds på Basketligan Dams hemsida. Du hittar sändningen HÄR.

Se hela intervjun med lagkapten Anna Barthold nedan.