28/2 Alvik vs Luleå Basket

Alvik 86 - 106 Luleå Basket
28 Feb 2018 - 19:00Åkeshovshallen

Luleås roadtrip har nått sitt slut i och med Alvikmatchen ikväll. Det var den tredje viktiga matchen på kort tid och två viktiga poäng inför grundseriens avslut stod på spel idag. Vi inleder starkt och rycker i från precis som sist vi mötte Alvik. De försöker haka på och flåsar oss i nacken några gånger i första halvlek men när vi närmar oss fyrtio spelade minuter har vi en övertygande ledning och vi vinner matchen med 86-106. 

Redan från början får Luleå upp flytet i det offensiva spelet på ett önskvärt sätt. Det är mindre slarvigt, färre bortkastade bollar och vi lyckas nu hitta in till Hamson på ett effektivt sätt. Vi rycker ifrån tidigt i första perioden och Alvik får kämpa för att haka på. Efter periodvilan kliver de ut med ny glöd på planen och med mer aggressivitet i försvaret – en taktikdrag som verkar funka för de kryper allt närmare och trots att de aldrig lyckas fånga greppet om ledningen så vinner de andra perioden med 25-23.

Efter halvtid blir dock avståndet för stort för Alvik att mäkta med och trots Lundquist, Stålvant och Zanonis otroliga skytte lyckas de aldrig hota vår ledning efter tjugoförsta minuten och framåt. I slutet regnar det poäng för båda lagen och Alvik får chansen att göra flera väldigt enkla poäng.

Lagkapten Anna Barthold är stekhet ikväll och producerar 27 poäng, Jessica Thomas har fortsatt bra flyt i skyttet och Jennifer Hamson lyckas med en double-double för att bara nämna några av bortalagets främsta aktörer. Men i det stora hela var detta en lagvinst för Luleå Basket och en härlig match att ha med sig när vi närmar oss slutspurten av grundserien. Om en vecka, onsdagen den 7 mars, välkomnar vi Udominate till Luleå Energi Arena. Då är vi sugna på revansch.

Poäng Luleå: Anna Barthold 27, Jennifer Hamson 18, Adrienne Motley 17, Jessica Thomas 15, Allis Nyström 12, Silvia Favento 7, Sofia Hägg 6, Chioma Nnamaka 4.
Poäng Alvik: Klara Lundquist 21, Martina Stålvant 17, Ilaria Zanoni 16, Elin Ljunggren 14, Nathalie Schönberg Langanga 8, Helene Haegerstrand 4, Tina Moen 2, Louise Angel 2, Katharina Fasth Gillstedt 2.