2/11 Luleå Basket vs Alvik

Luleå Basket 84 - 77 Alvik
02 Nov 2017 - 19:00Luleå Energi Arena

Att det skulle bli en jämn match det visste alla som klev innanför dörrarna på Luleå Energi Arena ikväll. Alvik satte upp ett högt tempo från start och kämpade under korgarna hela matchen. Trots stundtals trötta ben hos hemmalaget så kunde man ändå se att sampelet i Luleå har nått en ny nivå och de kunde gå av planen som segrare för sjunde gången. 

Tempot var högt från start och Alvik utmärke sig direkt som det starkare laget under korgarna. Returtagandet hos Luleå var så gott som obefintligt emellanåt men de kompenserade med ett vasst offensivt spel matchen igenom. Alviks Elin Ljunggren hade en fantastisk match och det blev en utmaning för Luleå att få stopp på hennes säkra skytte och spelintelligens. En jämn match med bra basket som slutade med 84-77 till hemmalagets fördel.

Luleå visar på fortsatt bra bredd i laget där flera spelare gör tvåsiffriga poäng. Ännu en match lyckas de med att bevisa att många kan axla ansvar, både i det defensiva som i det offensiva.

– In offence we shared the ball, we got good shots and a lot of people contributed, so thats always a good thing for us, säger Katie Frerking. Frerking hade ännu en bra match, där hon visar styka både defensivt och offensivt. Det är roligt att se att hon fortsätter utvecklas och hennes lagspel och attityd kommer bli en viktig faktor i matcherna som kommer. Se en längre intervju med Katie nedan.

– Vi är glad att ta vinsten ikväll mot ett duktig och hårt satsande Alvik Basket. Matchen var jämn och svängde fram och tillbaka och vi hade många spelare som bidrog till segern. Katie Frerking med sina 19 poäng och höga skottstatistik blir vald till matchens lirare och det var helt rättvist, men det var många fler som bidrog. Adrienne Motley gjorde 17 poäng och var högprocentig, Anna Barthold och krigade till sig 16 poäng och 7 returer. Allis Nyström visade visade vägen i andra halvleken med 12 poäng, 8 returer och 3 steals. För vår del känns det skönt med en viktig vinst men vi har med oss att vi kan utveckla och spela ännu bättre. Vi måste också passa på att ge beröm till ett bra Alvik som krigade hela matchen och pressade oss inne i de sista minuterna. Elin Ljunggren var enormt duktig med 32 poäng och 13 returer och Klara Lundqvist gjorde en bra match med 18 poäng, 9 returer och 4 assists. Alvik var riktigt på hugget i returtagningen och sanningen är att de krossade oss på den statistiskt. Vi sammanfatta att det är skönt med vinsten men vi har mycket att utveckla, men än är det är bara början av november och vi kommer att bli bättre och bättre, säger head coach David Visscher.

Poäng i Luleå: Katie Frerking 19, Adrienne Motley 17, Anna Barthold 16, Allis Nyström 12, Jessica Thomas 11, Elin Lomgren 5, Sofia Hägg 4.

Poäng i Alvik: Elin Ljunggren 32, Klara Lundquist 18, Martina Stålvant 9, Paula Juhlin 7, Tina Moen 6, Ilaria Zanoni 2, Natalie Schönberg Langanga 2, Katharina Fasth Gillstedt 1.

Statistik/Gamecard >>>

Publiksiffra: 1832