28/12 Norrköping vs Luleå Basket

Norrköping Dolphins 68 - 93 Luleå Basket
28 Dec 2017 - 16:30Stadium Arena

Två träningar har hunnits med för Luleå del när de anländer till Norrköping denna torsdagkväll. Det är första matchen efter juluppehållet och sista matchen innan Luleå beger sig mot Lettland för EEWBL. Just den här matchen var viktig av flera anledningar, dels ett kvitto på hur laget klarar av ett uppehåll men också på var vi står inför nästa Europa-sväng. 

Matchen börjar något blygsamt, det trillar in poäng åt båda håll och man ser att Norrköping har förberett sig för Luleå kvicka anfall. Trots det lyckas vi behålla ledningen hela första kvarten utan att hotas allt för mycket. Men i slutet av andra får Norrköping otroligt bra flyt i sitt skytte och plötsligt skiljde det vara två poäng lagen emellan. En time-out av coach Visscher och Luleå lyckas steppa upp sitt spel och rycka ifrån till ett ordentligare övertag. Efter halvlek hade bortalaget kopplat ett säkert grepp om matchen och det blev en ohotad seger tillslut med 68-93 till norrbottningarna. 

I Luleå bidrog många till segern. Allis Nyström fortsätter leverera storartat och Anna Barthold leder sitt lag med säkerhet. Extra kul var det att se 20-åriga Elin Lomgren kliva fram och sänka trea efter trea. Det slutade med hela sex treor, arton poäng totalt i matchen.

– Det var skönt med vinst ikväll och bortsett från andra kvarten kunde vi kontrollera matchen. Med två träningar efter juluppehållet var det ett skönt besked att vi har inte tappat spelet vid julbordet och vi kan nu förbereda inför nästa omgång av Eastern European Women’s Basketball League den 5-7 januari. Det var många som bidrog till vinsten ikväll men det var extra kul med Elin Lomgrens 6 trepoängskott.

I Norrköping står Matilda Claesson som bästa poänggörare när matchen är slut och hennes säkra skytte och spelfördelning gjorde det stundtals svettigt för oss. Även Shanity James gör en bra match och bevisar gång på gång hur viktig hon är för Norrköping.

Poäng i Luleå: Allis Nyström 22, Elin Lomgren 18, Adrienne Motley 17, Silvia Favento 12, Anna Barthold 12, Sofia Hägg 8, Jessica Thomas 4.

Poäng i Norrköping: Matilda Claesson 20, Shanity James 17, Vanessa Taylor 10, Randi Abrahamsson 6, Lovia Hjern 6, Deanna Weaver 5, Anna Stern 4.

Statistik/Gamecard>>>