Nyheter

Inbjudan till prestigefylld turnering i Ryssland

Luleå Basket har fått chansen att delta i en mycket prestigefylld turnering i Ryssland. Det är mästarinnorna, och stormakten i europeisk klubbasket på damsidan, UMMC Ekaterinburg som vill ha Luleå Basket med i sin turnering tillsammans med mästarlagen från Slovakien och Ungern.

Turneringen spelas i slutet av september och att ett svenskt lag bjuds in kan ses som närmast unikt.

– Det här är en jättestor fjäder i hatten för svensk basket, säger Lena Wallin Kantzy, generalsekreterare, Svenska Basketbollförbundet.

– Det här, det känns hedrande. Vi är väldigt glada över att ha fått den här möjligheten. När man väl får en sådan chans så gäller det att ta den. Det är inte var dag som chansen ges att vistas i basketens finrum och möta världsspelare, säger Urban North, Klubbdirektör Luleå Basket.

Luleå Basket har beslutat sig för att tacka ja till inbjudan och reser till turneringen som genomförs i slutet av september.