Nyheter

Emma Eriksson tvingas tyvärr lägga ned karriären

Det är med stor sorg vi kan meddela att Emma Eriksson på grund av sin knäskada valt att avsluta sin elitsatsning i basket. Hon är en stor talang fostrad i Gladan Basket och har bevisat att trots sin relativt blygsamma längd, 162 cm, har hon varit dominant under alla sina landslagsår. Oerhört tragiskt med det som har hänt, men efter en tredje tung skada på tre år så förstår vi hennes beslut och samtidigt lider vi med henne, säger Jens Tillman

Läs Emmas egna ord nedan:
Det är med tungt hjärta jag meddelar att jag har valt att avsluta min elitsatsning. Två korsbandsskador har hållit mig tillbaka de senaste säsongerna och under sommaren med DU20 skadade jag mitt ena knä igen. I samförstånd med sjukgymnast och läkare har jag därför bestämt mig för att sluta spela basket. Det är ett otroligt tråkigt och tufft beslut, men jag försöker att se situationen utifrån ett längre perspektiv. Just nu känns det tungt, men jag vill kunna ha en aktiv livsstil även i framtiden.

Det känns även tråkigt för klubbens och coachernas skull. De har satsat och trott på mig trots skadeproblemen och deras stöd har betytt massor. Någonting som jag också har uppskattat är alla engagerade luleåbor som har peppat mig. Oavsett om jag har hoppat på kryckor, varit i hallen, tränat på Hermelinen eller handlat på Kvantum har jag alltid blivit bemött med uppmuntrande ord och leenden. Jag har haft alla förutsättningar och jag gav 100%, två gånger, men tyvärr räckte inte beslutsamhet den här gången. Det är ett svårt beslut, men jag har valt att lägga basketkarriären bakom mig och försöker blicka framåt mot nya möjligheter.

/ Emma