Nyheter

Dubbelseger i helgen

En intensiv matchperiod är nu över för Luleå Basket med sex matcher på 13 dagar. Landslagsuppehållet ger en matchpaus på två veckor där fyra av våra spelare åker iväg; Martina Stålvant, Josefin Vesterberg, Anna Barthold och Allis Nyström.

Luleå Basket vs Fryshuset 96-58

Efter onsdagens svidande förlust i Eurocup mot Istanbul så var det trots en dags mellanrum mellan matcherna tydligt att besvikelsen inte riktigt hade lagt sig riktigt ännu. Halvstela kroppar och ”grubblande” huvuden skulle försöka ladda om till match i Basketligan Dam och match mot Fryshuset.

Det som såg lite segt och oinspirerat ut de första minutrarna förvandlades snabbt till adrenalin och energi när Fryshuset redan från minut 1 tryckte gasen i botten och visade att de var här för att spela basket och kunde inte bry sig mindre om att det råkade stå Luleå Basket på motståndarnas matchtröjor!

Detta gav oss den boost vi behövde och vi insåg och kände väldigt tidigt att inget mindre än full respekt för Coach Gahnim och hans hårdjobbande tjejer var ett alternativ. Oavsett vad det stod på poängtavlan i början, i mitten och efter matchen så respekterade båda lagen varandra och gick för full maskin matchen igenom!

Foto: Alf Lindbergh

Luleå Basket vs Akropol 128-49

Akropolmatchen var sista matchen på denna intensiva matchperiod. Det kan tyckas att det skulle märkas, men tjejerna satte full fart direkt och vann första quartern med hela 35 – 7. I tredje perioden så slog Luleå Basket ned på tempot lite och det innebar också att det blev den jämnaste quartern och slutade 24 – 17. Matchen vanns till slut med 128-49, poängrekord den här säsongen i Basketligan Dam.

Imponerande var att vi sköt hela 43 st treor (satte 23 av dem), returtagningen vanns med 70-17 och Julie Vanloo gjorde 13 st assist.

En väl genomförd match där vi hela tiden spelade vårt spel vilket ibland är svårt vid mer ojämna matcher.

Foto: Alf Lindbergh