Nyheter

Förändringar i truppen

Luleå Basket har under veckan beslutat att avsluta kontrakten med Tina Trebec och Asia Boyd.

Trebec värvades januari 2014 för att leda laget och den våren bidrog Tina till att klubben vann sitt första SM-Guld. Dock har hon inte kommit upp till samma nivå förra säsongen eller denna. Luleå Basket har höga förväntningar på att de utländska spelarna ska vara ledande spelare i laget och tillföra spetskompetens. Det har inte Trebec och därför väljer klubben att avsluta samarbetet.

– Tina vill spela mer och få en mycket större roll än vad vi coacher är villiga att ge henne. Detta skapar en svår situation som kommer inte blir lättare av att Danielle snart kommer tillbaka från skada och Trebecs speltid och roll då förmodligen hade minskat ännu mer, säger coach Jens Tillman

Boyd värvades i slutet på augusti 2015 för att ge laget den extra spetskompetens som behövdes inför Eurocupspel. Dock har hon inte kommit upp till den nivå som Luleå Basket förväntar sig på de utländska importspelarna och därför väljer klubben att avsluta samarbetet.

– Trots att Asia är en bra basketspelare så har det inte riktigt klickat helt. Jag har en väldigt speciell och annorlunda filosofi och ledarstil som bygger mycket på att spelarna själva reagerar på situationer som sker ute på planen, säger coach Jens Tillman.

– Asia kommer från fyra år på college med ett väldigt strikt och styrt spel där allting följs till punkt och pricka. Kontrasten mellan spelstilarna blev väldigt påtaglig och trots bra statistik så väljer vi därför att bryta med Asia. Jag är säker på att Asia kommer att hitta en ny klubb inom kort och få en väldigt bra och lång basketkarriär, fortsätter han.

Luleå Basket kommer i nuläget inte att leta efter ersättare för Asia Boyd och Tina Trebec.