Nyheter

Vinst i returmötet mot Energia i Ryssland

Efter den svidande förlusten mot Telge i tisdags var det kanske några som trodde att Luleå skulle ha svårt att ladda om inför returmötet i Eurocup mot Energia Ivanovo.

De kunde inte haft mer fel. Matchen startade i ett rasande tempo och Luleå visade direkt att Telge-matchen var ett minne blott. De roterade på endast sju spelare med Danielle Hamilton-Carter fortfarande skadad och Lovisa Brunnberg som ännu inte är jättematchtränad efter sin skada. Katie Bussey spelade hela 38 minuter och Josefin Vesterberg HELA matchen!

Trots lite foulproblem i slutet av matchen höll laget ihop och slutresultatet blev 77-84. Nu väntar returmöte mot Dunav hemma 10/12. En vinst med minst 11 poäng kommer att bli nödvändig för att ha en chans att gå vidare.

Jag fick ett samtal med Katie när hon idag på Arlanda väntade på flyget upp till Luleå igen.

Varför tror du att ni vann igår?

Vi fick dem att spela vårt spel. Vi spelar ett snabbt spel med snabba uppspel och lyckades göra det hela matchen. Vi lyckades också väldigt bra med försvaret och vi lyckades mota bort deras screens.

Du spelade inget mindre än 38 minuter, tror du att det är en fördel med en mindre rotation sådana här matcher?

Det kan vara så. När vi har en mindre rotation blir alla väldigt komfortabla med att spela med varandra. Vi är i nog bra form att spela en längre tid. Vi fick lite foulproblem i slutet med några tjejer, men då fick vi andra gå in och hjälpa och spela dessa extra minuter.

36 poäng i matchen skrapade du ihop, inte dåligt! Varför hade du en sådan bra dag igår?

Tidigt i spelet så märkte jag hur de spelade sitt screenförsvar. När de droppade bakom screenen så kunde jag skjuta. Det är skott som jag är bekväm med att skjuta och som lätt gick i. I andra halvan av matchen kom jag också in i en bra rytm som fick det att flyta på.

Nästa match mot Dunav på torsdag kan bli direkt avgörande. Hur ser ni på det?

Det är en enorm fördel att få spela hemma. Vi har inte spelat hemma på en lång stund och vi tror att det kommer bli bra energi i arenan. Vi är väldigt peppade på att få spela för vår publik igen. Vi ska försöka göra det vi gör bra och inte fokusera så mycket på att vi måste vinna matchen med minst 11 poäng. Viktigast är att vi får till vårt spel. Vi kommer att vara väl förbereda och ser mycket fram emot den matchen!