Nyheter

Avancemang i Eurocup

Igår ställdes Luleå Basket mot Istanbul Universitesi i Eurocup. En vinst krävdes för avancemang, eller att Dunav förlorade borta mot Energia. 

Luleå hängde med i matchen mot Istanbul fram till halvlek, sedan drog Istanbul i från. Slutresultatet fastställdes till 97-82 och det var många besvikna tjejer efter matchen. Besvikelsen byttes dock till hopp när de sedan via klubbdirektör Urban Nordhs mobil kunde se att Energia ledde mot Dunav med 66-60 och 2 minuter kvar. Slutresultatet i den matchen blev till slut 67-60 och ett jubel värdigt ett SM-guld bröt ut i Istanbuls arena. Luleå slutade tvåa i gruppen och går alltså vidare till åttondelsfinal i Eurocup.

Där kommer Luleå Basket att spela mot Ungerska Aluinvent DVTK Miskolc som vann alla sina sex matcher och därmed också sin grupp. Första matchen blir på hemmaplan i Luleå Energi Arena 7 januari. Biljetter släpps så snart som möjligt.