Nyheter

Förstärkning av truppen

Luleå basket har värvat en ny spelare som ska komplettera laget inför fortsättningen i Eurocup och vårens spel i Basketligan Dam. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Beslutet att värva har fattats främst för att minska belastningen och därmed också den skaderisk på nuvarande spelartrupp som det stora antal matcher under våren innebär, säger klubbdirektör Urban Nordh.

Sofie Hendrickx är 186 cm lång och kommer närmast från spel i franska ligan där hon spelat med klubben Angers. Hon ansluter till laget mellan jul och nyår och förhoppningen är att Sofie ska vara spelklar till hemmamatchen mot Mark den 29e december.

– I just signed my contract and I am very happy to start this new adventure. I heard nothing but good things about Luleå from my roommate in the national team, Julie Vanloo, so I am looking forward to experience it myself. First things first… go home for a short Christmas break, buy some warm clothes for Sweden and then I’m ready to represent Luleå, säger Sofie i en kommentar.

– Sofie är en spelare jag känner till mycket väl och vet att hon kommer tillföra massvis både på och utanför planen med sitt tuffa spel och sin härliga attityd, menar coach Jens Tillman.

Välkommen till Luleå Basket Sofie!