Nyheter

Norrlandsderbyrysaren

Det är alltid speciellt när Luleå Basket möter Udominate. Mycket känslor och inte sällan stor dramatik. Gårdagens match var inte annorlunda.

Helt ärligt var det ett haltande spel från Luleå Basket under stor del av matchen. Skott missades och det där lilla extra som behöver komma fram mot ett sånt bra lag som Udominate fanns inte där.

Tillman tog time-out i slutet på tredje quartern när det stod 34-46. Sedan är det som att laget vaknar till liv. Först gör Julie Vanloo en snygg passning till Danielle Hamilton-Carter som sätter i en tvåa innan Vanloo själv lägger i en trea.

Fjärde perioden inleds med 48-52 och från att den nästan kändes kört i tredje quartern så är det match igen. Fjärde quartern är jämn och med lite mer än två minuter kvar är det fortfarande fyra poäng upp till Udominate och Tillman tar en time-out vid 55-59. Sen är det som att ett mirakel uppstår i Luleå Energi Arena. Miraklet stavas Katie Bussey. På en minut sätter hon hela TRE (!!) trepoängare och nu fullkomligt kokade arenan med alla sina 1 926 åskådare! 64-61 till Luleå Basket. Efter en minutstrid som hette duga blev slutresultatet till slut 66-62 till Luleå Basket.

Laget gör en riktig kämparinsats som lyckas vända underläge och haltigt spel till en vinst. Katie Bussey blev utsedd till både matchens lirare, publikens val av matchens lirare och hade i slutändan pytsat i hela 21 poäng.

Redan imorse åkte tjejerna iväg till Ungern för att imorgon möta Aluinvent DVTK Miskolc i returmötet. Det krävs en vinst med 25 poäng för avancemang något som kan tyckas omöjligt, men efter vad vi fick se igår så är ingenting omöjligt när det kommer till det här laget!

Foto: Alf Lindbergh

Nästa hemmamatch är nu på lördag mot Telge 18.00. Efter hemmavinst mot Telge 22 oktober blev det sedan förlust i bortamötet. Räkna med att tjejerna är sugna på revansch nu på lördag!