Nyheter

Revansch för Luleå Basket mot Telge

Efter förlusten borta mot Telge i december var det ett revanschsuget gäng som kom till start. Luleå Basket fick också en fantastisk inledning på alla sätt. De spelade som ett lag, hjälpte varandra försvarsmässigt, sprang mycket och lät läget avgöra vem som tog avslutet. 24-12 slutade första quartern. Efter Luleås chockstart vaknade Telge till liv och som de gjorde det! De täppte igen försvaret och tvingade Luleå till svåra avslut. Efter första halvlek var ställningen endast en poäng fördel för Luleå Basket, 39-38.

– I halvtid pratade vi om att det som gör oss bra är att vi gör saker för andra, gör någon annan öppen för avslut, hjälpa till i försvaret och att vi skulle hitta tillbaka till det igen, säger Jens Tillman.

Tredje quartern hade mycket bättre intensitet men Telge hängde på och det var fortfarande jämt mellan lagen om än lite fördel Luleå Basket, 59-54.

– Det tog ett tag innan luckrade upp deras zonförsvar, men det som i slutändan gjorde det var att vi försvarmässigt fick stopp på dem och att vi fick mer enkla avslut offensivt. De sista minutrarna kunde slappna av mer offensivt, säger Jens Tillman.

Matchen slutade 85-71 till Luleå Basket.

Tanisha Harrison var fantastisk med sina 26 poäng i matchen. Även unga Linnéa Nilsson (född 1998) gjorde en mycket bra match.

Katie Bussey satte hela 28 poäng och blev utsedd till matchens lirare av matchvärden Scania Ferrurom och framröstad som publikens val av matchens lirare på hemsidan också.

Foto: Alf Lindbergh