Nyheter

Fritz Olsson blir exklusiv återförsäljare till Luleå Baskets smyckeskollektion

Luleå Basket har tidigare presenterat en helt egen smyckeskollektion. Klubbens nya logotyp blev inspiration för Jokkmokks Tenn i processen med att ta fram smyckena som alla är handgjorda och i silver. Det är de norrbottniska elementen; vattnet, kustlinjen, bergen och himlen under en gestaltning av midnattssolen som tillsammans skapar symbolen.

Tre smycken togs fram i ett första steg och nu är det dags att ta nästa steg i det spännande, och i basketsverige, helt unika projektet. Ett exklusivt återförsäljaravtal har tecknats med det anrika norrbottniska företaget AB Fritz Olsson.

– Satsningen är unik i sitt slag och vår förhoppning är att det ska bli en bra investering för oss såväl som för Luleå Basket. Vi vill stötta damlaget genom en norrbottnisk produkt där en del av försäljningen går tillbaka till föreningen, säger Jan-Olov Marklund, ägare AB Fritz Olsson.

Syftet med smyckeskollektionen är att lyfta det norrbottniska ursprunget och föreningens samverkan med de lokala företagen.

– Vår verksamhet är beroende av det stöd som vi får av det lokala näringslivet och de människor som väljer att besöka våra matcher. Vi vill vara en symbol för Norrbotten, utvecklingen av damelitidrott och samtidigt lyfta de företag som väljer att stötta våra värderingar, säger Emelie Lundqvist, marknadschef Luleå Basket.