Nyheter

Seger efter sekundstrid

DSC_0085

Julie Vanloo, som satte hela 29 poäng ikväll, blev utsedd till matchens lirare av kvällens matchvärd Luleå tekniska universitet.

Matchen började lite slarvigt i försvaret. Mark satte många trepoängare i början vilket gjorde siffrorna mycket jämna, 27-28 till Mark efter första quartern.

– Vi lät Mark hamna i de lägen de vill hamna i. De fick spela en mot en inside och satte många poäng där med, säger Jens Tillman.

Efter en uppryckning av Luleå Basket stod det i halvtid 51-48 och efter tredje quartern 69-63.

Luleå Basket är skadedrabbat just nu och med stora spelare så som Allis, Josefin och Danielle blev det lite svagt i inside.

– Mark fick ta alldeles för många offensiva returer i matchen. Det var som att vi hade glömt sätta igång motorvärmare innan matchen. Då och då startade vi igång och vi fick några ryck där vi drog i från, men vi höll inte i det, säger coach Jens Tillman.

Med bara 30 sekunder kvar att spela så sätter Mark en trepoängare och Luleå Basket ledde med endast en poäng. Mark finns också chans till sista skottet men missade det och Luleå Basket vann med 89-88. Trots att det var lite knaggligt och att det inte var avgjort förrän i sista sekund så visar Luleå Basket åter igen att de är bäst när det gäller.

– Mark spelade bra och det var en nyttig läxa, men att ändå då vinna är väldigt skönt, avslutar Jens Tillman.

Nästa hemmamatch är fredag 4 mars 19.00 mot Sallén. Missa inte det!

Foto: Alf Lindbergh