Nyheter

Härligt start på semifinalserien

Luleå Basket rivstartade semifinalserien med mycket energi och snabbt spel. Det märktes att det fanns revanchlusta efter förlusten senast mot Alvik i mars då det efter första quartern stod 31-15 till Luleå. Det syntes att hungern, energin och skärpan som har saknats litegrann senaste månaden kom tillbaka ikväll.

– Vi har ändrat mycket i försvaret som har tagit tid att bygga upp och det var härligt att se att bitarna börjar falla på plats även om det inte är helt perfekt ännu. All heder åt Alvik, men så som laget spelade idag så är vi väldigt, väldigt svårslagna, säger Jens Tillman.

– Vi är medvetna om att det fortfarande bara står 1-0 i matcher oavsett vad det stod på poängtavlan. Vi är också medvetna om att semifinal 2 på måndag kommer att bli betydligt tuffare, men vi kommer att vara redo, avslutar Jens Tillman.

Slutresultatet blev 95-74 till Luleå Basket.

Matchens lirare, utsedd av kvällens matchvärd Luleå Kommun, blev hårt jobbande Anna Barthold som satte 21 poäng. Poängbäst i Luleå blev Katie Bussey som visade på fin slutspelsform med sina 24 poäng i matchen.

Foto: Alf Lindbergh