Nyheter

Årets Artist och Årets Forward

Tidigare i slutspelet fick vi pris som Årets Matcharrangör och Anna Barthold fick pris som Årets MVP i grundserien. Igår delades priset som Årets Artist och Årets Forward ut och även där kunde vi se pristagare från Luleå Basket.

Motiveringen för Årets Artist från Svenska Basketbollförbundet löd:

För första gången delas detta pris ut i Basketligan dam. Och det är en perfekt historik första pristagare. Hon  leker och dansar basket, hittar passningar och har så kul att publiken rycks med. Hon är en sådan spelare som lockar barnen att börja. Årets artist i Basketligan dam heter Julie Vanloo.

 

Motiveringen för Årets Forward från Svenska Basketbollförbundet löd:

 

Ibland uppskattar en inte fullt ut vad en har förrän det är borta. Årets forward gör allt och lite till för sitt lag. Hon gör poäng, tar returer, spelar försvar och håller ihop allt. När hon skadade sig tog det Luleå Basket ett tag att hitta tillbaka. Framröstad av lagkaptener, coacher och media….årets forward i Basketligan dam heter Josefin Vesterberg.

Grattis Julie och Josefin!