Nyheter

Sofia Hägg förlänger

Sofia Hägg förlänger sitt kontrakt med Luleå Basket ytterligare två år. Sofia började spela med Luleå Basket under sitt sista år på Riksbasketgymnasiet, säsongen 2014-2015. Trots sin ringa ålder kommer hon nu att göra sitt tredje år i klubben.

– Sofia Hägg är precis den typ av spelare som vi vill ha här i Luleå Basket. Hon gör inte bara bra saker på planen utan är också en väldigt bra människa och en god förebild. För varje år har hon tagit solklara och väldigt stora steg i sin utveckling och i samband med att hennes självförtroende har ökat år för år så har minuterna gjort detsamma. Jag ser en stor framtid i Sofia Hägg, säger Jens Tillman.

– Jag har valt att stanna i Luleå för att jag trivs så bra. Jag gillar att bo i Luleå och jag gillar framförallt att spela basket i Luleå, eftersom att intresset för basket är så stort. Det finns väldigt bra träningsmöjligheter och jag har bra chanser att utvecklas ännu mer som basketspelare och ta ännu ett steg i min basketkarriär. Jag känner mig trygg i klubben och med coacherna och är glad att jag fått möjlighet att stanna. Jag ser fram emot nästa säsong, säger Sofia Hägg.

Foto: Per Pettersson