Nyheter

Luleå Basket värvar ny kompetens

Monica Wikström-Johansson, känd näringslivsprofil i Norrbotten, börjar som klubbdirektör i Luleå Basket. Urban Nordh, nuvarande klubbdirektör, fortsätter som senior rådgivare för sporten, samtidigt som han går vidare i sin karriär till en tjänst som rektor på gymnasieskolan i Luleå.

Monica Wikström-Johansson har drivit egna företag, arbetat med marknadsföring och försäljning bland annat på PwC, Norrbottensteatern och Luleå Hockey. Hon kommer närmast från en tjänst som Investment Manager på riskkapitalbolaget Partnerinvest. Hon har också suttit i Luleå Baskets styrelse och har ett stort idrottsintresse.

”Monica har ett oerhört stort nätverk inom näringslivet i Norrbotten. Hennes kunskaper från marknad och försäljning kommer att ge Luleå Basket den styrka som krävs för att fortsätta att vara på topp i Sverige och så småningom i Europa.” säger Britta Stoltz-Lundström, ordförande i Luleå Basket. ”Urban Nordh har under vintern signalerat att han gärna vill gå vidare i sin karriär, och pekat på behovet av förstärkning på marknads- och försäljningssidan. Urban är en starkt bidragande orsak till Luleå Baskets utveckling både sportsligt och organisatoriskt de senaste åren. Vi är mycket nöjda med att han fortsätter med sportfrågorna i föreningen.”

”Det är naturligtvis en ära och ett stort förtroende att få vara med och jobba med Sveriges bästa dambasketlag, säger Monica Wikström-Johansson. ”Luleå Basket är en professionell förening som har gjort ett fantastiskt bra jobb. Mitt uppdrag kommer att vara att jobba med affären Luleå Basket och fortsätta utveckla verksamheten ur ett marknads- och säljperspektiv. Vi vill bygga en stabil ekonomi som ger oss förutsättningar att fortsätta våra offensiva satsningar både på den sportsliga sidan, men också vara en affärspartner som skapar mervärden för våra sponsorer, kunder och fans.”

”Det har varit fyra händelserika, spännande men framförallt riktigt roliga år! Det jag är mest stolt över är att fått vara en del i en organisation som genom hårt jobb och fantastiska människor både på och utanför planen lyckats vinna tre SM-guld tre år i rad, säger Urban Nordh. ”Jag vill passa på att tacka alla jag kommit i kontakt med för ert positiva bemötande och ert engagemang för Luleå Basket. Med den organisationsförändring som nu sker skapas ytterligare förutsättningar för att föreningen fortsätter utvecklas, fortsätter bjuda på underhållning av högsta klass och vinna fler titlar. Det är med ödmjukhet och stolthet jag lämnar över till nästa klubbdirektör att fortsätta leda Luleå Basket mot nya framgångar!”