Nyheter

Landslagsforward klar

Svenska landslagsforwarden Ulrica Holmqvist väljer att vända hem till Sverige efter några år utomlands. Ulrica är powerforward och mäter 186 cm. Hon spelade senaste säsongen i Zabiny Brno i Tjeckien där hon snittade 8 poäng och 2,8 returer. Ulrica har skrivit på för ett år med Luleå Basket

– Jag har spelat utomlands nu i tre säsongen som proffs i Europa. Nu är det dags för mig att komma hem till Sverige och damligan. Luleå Basket känns som ett naturligt val att signa med, då man som klubb satsar hårt både på spel i både Damligan och den internationella satsningen för spel i Europa. Att få möjlighet att spela inför en så stor och engagerade basketpublik i Luleå känns också väldigt inspirerade och kul. Jag har saknat att få spela inför den svenska publiken och vet att jag kommer trivas väldigt bra i Luleå. Möjligheten för mig att också kunna kombinera basketspel med planerade studier, gör ännu mer att Luleå känns som ett perfekt val. Då man som klubb jobbar med att kunna ge spelare som mig, möjligheter till att kunna kombinera elitidrott med utbildning, säger Ulrica i en kommentar

– Ulrica Holmqvist kommer ge oss styrka, storlek och internationell rutin nära korgen. Ulrica är relativt ung men hunnit med mycket i sin basketkarriär och vi är väldig glad att hon vill fortsätta sin karriär med oss i Luleå Basket. Hennes tuffhet och att hon är en lojal lagspelare är viktiga ingredienser att lägga till i vårt lagbygge. Ulrica är jättevälkommen till oss för säsongen 2016-17, säger tränare David Visscher.