Nyheter

Försnack med David Visscher inför morgondagens premiärmatch

Imorgon smäller det, första matchen för säsongen mot förra säsongens silvermedaljör, Udominate. Jag fick en liten pratstund med Luleå Baskets nya huvudcoach, David Visscher om hur han ser på morgondagens match och hur det känns att vara tillbaka i elitbasketen igen. 

Premiärmatch imorgon. Vi börjar så klart med den klassiska sportfrågan, hur känns det?

Säsongens första match är alltid speciell och i år blir det extra speciellt då flera av oss i laget är nya. Jag som huvudcoach och Johanna Riihiaho som assisterande coach och vi har flera nya spelare i truppen.

Hur har förberedelserna gått?

Vi har tränat på bra i nästan fyra veckors tid, men det är klart, det blir alltid lite speciellt med match. Det blir kul att komma igång imorgon och se vart vi står. Vi får ju direkt det kanske tuffaste motståndet som finns just nu i ligan av Udominate så det blir en värdematch direkt att möta dem. Vi har några skador i laget. Allis Nyström kommer inte att spela och Rebecka Garderyd kommer inte heller att spela. Vi ser alla fram emot matchen och vet att det kommer att bli en tuff match, men vi är redo.

Hur är det att vara tillbaka i hetluften igen?

Jag har ju varit borta från elitbasket i flera år och mest coachat ungdomsbasket och mina egna barn så det känns det riktigt, riktigt kul att vara tillbaka med både stor publik, mediaintresset och att få jobba med proffsiga spelare vilket ger en stimulans för en basketcoach som man kanske inte riktigt får på samma sätt på ungdomsnivå. Det har varit en riktigt kul process att under försäsongen tänka på laget och den processen kommer att pågå under hela säsongen för både mig och Johanna. Det kommer kännas speciellt imorgon när uppkastet sker och man står där på sidlinjen igen. Några coacher som har coachat både herrlag och damlag har sagt till mig att de bara har lånat den där sidlinjen, egentligen är den min så jag tar tillbaka den imorgon (skratt).