Nyheter

Premiären avklarad

Premiär i Luleå Energi Arena och förra årets finallag stod uppställda för en match som redan på förhand var laddad. Senast Udominate var här möttes de av en hall med 2 700 galna åskådare som fick se sitt hemmalag lyfta bucklan för tredje året i rad. Att säga att Udominate var revanschsugna vore en underdrift.

Kanske var det revanschlustan, kanske var det fler spelade matcher som gjorde att Udominate var det starkare laget idag. Luleå hängde med bra fram till halvtid, men sedan kom tröttheten och Udominate kunde utnyttja sin storlek fullt ut och drog ifrån. Slutsiffran skrevs till 54-77 och vinst för Udominate.

Luleås huvudcoach David Visscher ger sin syn på matchen.

– Jag har lite blandade känslor. Udominate är bättre än vi är idag. Vi var med ett bra tag men sen började vår ork ta slut. Vi är mer beroende av ett intensivt spel i ett högt tempo och när vi börjar bli trötta tar Udominates längd och kanske rutin över matchen. Vi har en hel del saker vi måste bli bättre på, men det var också saker som jag tyckte gick helt okej och som vi ska ta med oss. Det är aldrig roligt att förlora en premiär, men vi måste också ha respekt för att Udominate är ett bra lag och kanske just nu lite längre fram i sitt lagbygge än vad vi är, så vi får springa lite snabbare och utveckla vårt spel mer. Jag är inte jättedeppig på något sätt måste jag erkänna för jag tycker att vi kämpar, men vi måste orka lite mer på flera positioner. Vi får gå hem och jobba helt enkelt.

Match igen mot Eos redan på lördag, vad tänker du om det?

– Det är bara bra att efter en förlust ha en ny match igen och gärna tight inpå. I den matchen måste vi också sätta press i försvaret och jag ser det som en bra träning. Vi måste åka ned till Lund med en bra inställning för de är inte ett dåligt lag. Vi kommer åka ned och kriga och ta ett steg framåt i vårt spel, avslutar David Visscher.

Poängbäst i Udominate blev Iilaria Zanoni med 16 poäng. Matchvärden Diös och Smedjan Galleria utsedde Santa Okockyte, 14 poäng i matchen, till Udominates bästa spelare. I Luleå var Jelena Antic poängbäst med 18 poäng och även utsedd till Luleås bästa spelare.

Publik: 1 574

Nästa hemmamatch är på onsdag 5 oktober 19.00 när Östersund kommer till Luleå Energi Arena.