Nyheter

Första hemmavinsten

Luleå slog Östersund på hemmaplan med 94-82 i säsongens tredje match. Jag lyckades få en liten pratstund med David Visscher efter matchen mellan alla andra intervjuer av media. 

Första vinsten på hemmaplan för säsongen. Jag gillar ju sportfrågor så vi kör igen på, hur känns det?

– Det var en tuff match. Vi spelade ju mot Östersund i försäsongen och vann en match med fyra poäng och sedan en med närmare 50. Jag tänkte att denna match skulle bli något mittemellan och denna match var närmare fyra poäng än 50, så det var skönt att få en vinst ikväll. Talyor Wurst från Östersund hade en otrolig kväll och satte massor med tuffa skott, men vi hängde på och hittade ett sätt att dra ifrån och vinna matchen. Vårt försvarsspel var bättre idag än det varit, men vi orkar fortfarande inte fullt ut det med det spel och intensitet som vi vill ha, men det var flera steg i rätt riktning. Vi byggde upp en 16 poängsledning men sen tappade vi lite i andra halvlek när vi började göra lite mentala misstag som kanske berodde på trötthet men kanske för att de spelade bra också så en kombination av flera saker. På det stora hela var det skönt med vinst idag. Det blir lättare att jobba vidare med saker som vi måste bli bättre på.

 

Kvällens matchvärd NCC utsedde Taylor Wurst, 29 poäng och poängbäst i matchen, till matchens lirare i Östersund. I hemmalaget blev det Dakota Whyte, 19 poäng i matchen, som utseddes till matchens lirare.

Publik: 1189

Foto: Mattias Pantzare