Nyheter

Veckans kanon – Sofia Hägg

Igår spelade Luleå Basket mot Mark i Kinnahallen. Det hela slutade med vinst 65-83, men det som utmärkte sig mest var nog att Sofia Hägg satte 19 poäng och var 100-procentig (!) i sitt skytte. Fem 3-poängare och två 2-poängare. Då är det inte mer än rätt att vi instiftar Veckans Kanon! Jag ringer upp Sofia som sitter på hotellrummet i Norrköping efter ett träningpass. Imorgon möter Luleå Basket Norrköping på bortaplan. 

sofiahagg-svartHej Sofia, du har blivit utnämnd till Veckans Kanon efter ditt otroliga skytte igår!
(skratt) Jaha, vad roligt!

Kan du berätta lite om matchen igår mot Mark?
Det var en rolig och bra match. Jag tycker att vi tog flera steg framåt och spelade vår bästa match hittills. Vi hade aggressivt försvar precis som vi vill ha och när vi har ett aggressivt försvar så innebär det också att vi kan spela snabbt offensivt.

Varför tror du att du satte allt igår?
Jag vet inte. Ibland har man en sån dag då det känns som att man inte kan missa. Jag hade flytet och då tvekade jag inte och sköt bara och då satt de, så det var roligt.

Du har en större roll i laget i år än tidigare säsonger, hur känns det?
Det känns jättekul! Det som är utmaningen för mig är att våga ta en större roll och ta för mig mer. Jag och David har pratat just om att jag ska ta öppna skott och våga ta för mig mer.

Slutligen, vad önskar du dig allra mest just nu?
En dusch (skratt). Jag är svettig efter träningen.

 

Sofia Hägg sponsras av Kreativgruppen.

Foto överst: Mattias Pantzare
Foto underst: Per Pettersson