Nyheter

Basketligan Dam i gemensamt välgörenhetsprojekt

I flera år har Luleå Basket spelat Rosa Matchen med olika tillhörande aktiviteter för att samla in pengar till bröstcancerforskningen. I år har Basketligan Dam tillsammans med sina tio medlemsklubbar en insamlingskampanj som heter Rosa Oktober.

Syftet med projektet är att stötta Rosa Bandet-kampanjen i kampen mot bröstcancer. Projekt går ut på att samla in pengar som oavkortat går till Rosa Bandet samt att medvetengöra frågor kring bröstcancer. Alla lag i Basketligan Dam kommer att spela en specifik rosa match samt göra aktiviteter utanför planen för att samla in pengar.

I år spelar Luleå Basket sin Rosa Match ikväll 17.30 mot Uppsala Basket. Luleå Basket spelar i rosa matchställ och det går att köpa speciella biljetter där 20 kr av summan går direkt till insamlingen. Ett rosa lotteri kommer att finnas under matchen där hela intäkten går till insamlingen samt en rosa Luleå Basket-tshirt där en del av varje försåld t-shirt går till Rosa Bandet.

Efter spelad match kommer lagets matchställ att auktioneras ut på Tradera där 50% av intäkten går till insamlingskampanjen.

– Det känns otroligt roligt att Basketligan Dam väljer att gå ihop och göra något gemensamt för att belysa en sån här viktig fråga, säger Sara Stark, Luleå Baskets projektledare för Rosa Oktober.