Nyheter

Premiär för vår ungdomssatsning

Imorgon 18.30 i Luleå Energi Arena är det seriepremiär för Luleå Baskets ungdomssatsning. Laget som spelar i division 3, består av tjejer som går gymnasiet på NIU Basket (Nationell Idrottsutbildning). Denna satsning sker i nära samarbete med Luleå Gymnasieskola och NIU-programmet.  

Laget består av tolv spelare som kommer att spela under namnet Luleå Basket. Huvudcoach för laget är David Nilsson, tidigare coach för Höken. Förutom spel i division tre kommer laget också att spela i U17 SM.

Vi är oerhört stolta över att nu också kunna presentera ett ungdomslag. Det är viktigt att satsa på våra lokala ungdomar och i och med denna satsning så får tjejerna möjlighet att inte bara spela tillsammans under skoltid utan också på kvällstid vilket kommer att bidra till deras utveckling, säger Luleå Baskets klubbdirektör Monica Wikström-Johansson.

lagbild-lulea-basket-ungdom-2016-2017