Nyheter

Tredje raka hemmavinsten

Knappt har det rosa skimret efter fredagens Rosa Match lagt sig i arenan innan det var dags för match igen i Luleås baskettempel Luleå Energi Arena. Visby Ladies stod för motståndet och i VIsby återfanns en luleåtjej, Felicia Ponturo, som spelar sitt första år i Basketligan Dam. Hon rev av riktiga jubel från publiken när hon presenterades innan matchen, främst påhejad av sina gamla klubb Vråken. Efter en jämn första quarter tog Luleå komandot om matchen och kunde vinna med klara 91-60. Jag grabbade tag i David Visscher efter matchen för att få hans syn på det hela.

David, vad har du att säga om matchen?

Jag var orolig över den här matchen mot Visby. Det är lag som ändå har ett rätt så bra spelmaterial. De har inte vunnit än, men med det kommer och en frustration och en desperation och jag är väldigt nöjd med att vi kunde hålla fokus i princip hela matchen. I halvlek hade vi en liten ledning och vi pratade om att nu går vi inte ut och tar det lugnt, vi kör på riktigt fokuserat. Jag är väldigt stolt över tjejernas agerande. Vi tappade Jelena Antic, men vi vet ännu inte om skadan är så allvarlig, men den kändes bättre att ta den lite lugnt och inte riskera någonting och jag är glad att de andra tjejerna steppade upp och vi kunde dra ifrån. En riktigt kul vinst.

Elin Lomgren, en av nykomlingarna i Basketligan Dam, fick ganska mycket speltid idag.

Elin har oftast hamnat på en större spelare när hon kommer in som nu till exempel när hon tog över efter Jelena, men hon kämpade bra och plockade några returer. Jag är också väldigt glad över att Sofia Hägg tog mer skott och körde några drives mot korgen. Det känns mycket positivt att hon kunde vara mer aggressiv i anfall. Och så klart Anna Barthold och Katie Bussey gör en bra match. Det är nästan som att man kan skriva in deras statistik i förväg. Man ska inte ta något för givet så klart, men de har en riktigt, riktigt bra inställning.

Eurocuppremiär mot Wasserburg i nästa vecka, hur känns det inför det?

Det är lite pirrigt. Vi har en hel del material att använda för scouting och kolla vad de gör. Det blir inte lätt på bortaplan, men samtidigt vet de inte så mycket om oss heller för våra matcher inte riktigt finns tillgängliga någonstans. Det ska bli spännande att åka ned och jag tror att tjejerna ser fram emot det.

 

Kvällens matchvärd, Nordiska Bil, utsåg Anna Barthold, 20 poäng och 11 returer, till matchens lirare i Luleå Basket. I Visby Ladies utsågs Taylor Gault som också blev poängbäst i matchen med 25 poäng.

Publik: 1 417.