Nyheter

Vinst i Gratismatchen

Tack till alla fantastiska samarbetspartners som gjorde det möjligt för oss att ha gratis inträde i dagens match!

lbb_annons_520x372mm_27nov_1

 

Med David Visscher borta på Steg 4-utbildning fick Luleå Baskets assisterande coach, Johanna Riihiaho, kliva in och ta på sig huvudrollen som coach i dagens match. Det var en glad Johanna jag fick en pratstund med efter matchen som vanns med 20 poäng.

Vinst med 20 poäng mot Eos, vilket var betydligt bättre än förra gången ni möttes i oktober då det blev vinst med fyra poäng. Vad var skillnaden idag jämfört med då?

Skillnaden idag är att vi kommer ut och vet att vi ska spela hårt i försvar och vill hålla en bra intensitet och inte hamna i deras tempo. Jag tycker att vi idag får ett ryck genom matchen i andra quartern som gör att vi kan dra ifrån lite mer poängmässigt och det får vi för att vi steppar upp mer i försvaret och att vi offensivt inte slänger bort bollarna utan kan behålla dem och komma till bra avslut.

Är det några spelare som du tycker utmärker sig idag?

Janis Ndiba, som ju också blev utsedd till matchens lirare, hade en bra match idag. Hon tog många viktiga returer och tog många bra avslut främst i första halvan av matchen. Katie Bussey var också en viktig spelare matchen igenom, genom sitt ledarskap.

Match på torsdag igen och då i Eurocup mot tyska Wasserburg där vi åkte på stordäng förra gången. Vad behöver ändras inför den här matchen?

De har väldigt bra skyttar i det laget så vi behöver få kontroll så att de inte får alldeles för öppna skott. Samtidigt så vi måste vara beredda på deras insidespel. Att försöka få stopp på dem bitarna, även om det blir svårt, kommer att gynna oss mycket samtidigt som vi kan spela vårt eget spel offensivt.

Kvällens matchvärd, Vuxenutbildningen, utsåg Janis Ndiba i Luleå Basket och Antoinette Thompson i Eos till matchens lirare.

Publik: 1 562

Slutresultat: 84-64
23 – 21, 24 – 11, 20 – 15, 17 – 17
Foto: Mattias Pantzare