Nyheter

Klart med ny amerikansk guard

Luleå Basket har kontrakterat amerikanska guarden Candice Warthen. Candice kommer senast från Cadi La Seu i spanska ligan. Säsongen 2015-2016 spelade hon för finska Forssan Alku där hon snittade 18,9 poäng, 4,3 assist och 6,4 returer per match.

– Vi är nöjda att Candice Warthen ska fortsätta sin säsong med Luleå Basket.  Hon var årets guard i finska ligan säsongen 2015-2016 och har en bra balans av poänggörande och skapande för sina lagkamrater. Ett fint trepoängsskott och en explosiv kvickhet kommer att göra henne svårstoppad i Luleå Energi Arena, säger huvudcoach David Visscher.

– Även om jag inte hört talas om Luleå Basket tidigare är jag väldigt glad och ser mycket fram emot att bli en del av laget. Jag är redo att lära känna min nya familj och att hjälpa till med att ta hem ytterligare ett SM-guld till klubben, säger Candice Warthen i ett uttalande.

Candice anländer till Luleå 22 december. Vi hälsar henne välkommen till Luleå Basket-familjen!

 

Bildkälla: http://regeneracomsports.com/candice_warthen_has_signed_in_spain_with_cadi_la_seu-ne728.html