Nyheter

Veckans kanon – Jelena Antic

Det var ett tag sedan vi utnämnde Veckans Kanon och sista veckan på året känns som ett bra tillfälle för att runda av detta år. Igår spelades den traditionsenliga hemvändarmatchen och serietvåan Alvik Basket stod för motståndet. På grund av långa handläggningstider på Migrationsverket hann nyförvärvet Candice Warthen aldrig bli spelklar och Anna Barthold var av personliga skäl frånvarande.

Matchen började jämt, men sedan kunde Luleå Basket dra ifrån i andra quartern till en betryggande ledning med 49-32 i halvlek. Slutresultatet blev 86-60. HÄR kan ni se highlights från matchen. Egentligen skulle jag vilja ge hela laget utnämningen Veckans Kanon, men jag kan inte tillåta mig själv att frångå reglerna (som visserligen jag ändrar för jämnan…) allt för mycket denna gång.

Men, för att undvika att bli långrandig, Veckans Kanon är Jelena Antic efter hennes fina spel i gårdagens match där hon också slog till på en dubbel-dubbel med 20 poäng, 13 returer och även gjorde flest assist i laget, fem stycken. Kvällens matchvärd, Luleå Kommun, utsåg dessutom Jelena till matchens lirare.

Vi kan också glädjande meddela att Jelena Antic, som bara har kontrakt till sista januari, kommer att förlänga med oss för resten av säsongen!

Grattis Jelena, du är utnämnd till Veckans Kanon efter din fina insats igår!

Tack! Det kändes bra att vinna igår med nästan 30 poäng efter juluppehållet. Och så klart känns det bra att jag spelade så bra efter min skada. Jag måste också säga att det var ett fantastiskt jobb av mina lagkamrater som verkligen gav publiken en show igår.

Igår fick du till en klassisk dubbel-dubbel. Var det här din bästa match för säsongen?

Vi saknade några spelare igår så som Candice och Anna Barthold som ju varit vår bästa poängplockare och bästa returtagare under säsongen så flera av oss andra fick verkligen steppa upp och ta mer skott och mer returer. Statistiken säger att jag gjorde min bästa match så jag antar att det var så.

Idag blev det ju klart att du kommer att stanna säsongen ut, hur känns det?

Jag är både glad och lättad. Jag ville verkligen stanna för det känns som hemma här. Hela laget har växt väldigt mycket under säsongen och jag vill verkligen vara en del av det när vi kämpar för guldet.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Jag skulle vilja ligga på en strand, titta på solen och dricka en cocktail (mocktail ändrade hon till sen klokt nog, reds. anm.).

Ja, vintern är väldigt lång här. Men först går vi för guld!

Absolut!

 

Gårdagens match i bilder

 

Foto högst upp: Per Pettersson
Foto galleri: Alf Lindbergh