Nyheter

Vinst efter nervkittlande sista quarter

Efter två raka förluster var det ett taggat Luleå Basket som kom ut på banan. Efter en rivstart stod det 27-11 efter första quartern. Andra quartern var betydligt jämnare, men Luleå drog ändå ifrån litegrann och ledde med 45-25 i halvtid. Luleå såg ut att kunna gå mot en komfortabel seger, men i tredje quartern kom ett nytt Telge ut på banan. De satte press på Luleås spelare i försvaret och verkade sätta varenda skott de försökte med. Luleå blev stressade och det var stundtals smått kaotiskt i försvaret. Telge vann tredje quartern stort med 18-31 och det skiljde bara sju poäng inför sista quartern. Telge kröp närmre och vid ett tillfälle skiljde det bara tre poäng lagen emellan. Med 1.31 kvar på klockan satte Katie Bussey en lång trea och utökade Luleås ledning till 76-70. Telge tog time out, men lyckades inte komma ikapp. Slutresultatet blev 78-71 till Luleå Basket.

Kvällens matchvärd, Norrlands Bil, utsåg Luleå Baskets Katie Bussey (19 poäng) och Telges Jasmine Gill (27 poäng) till matchens lirare.

Publik: 1078

Foto: Alf Lindbergh