Nyheter

Veckans Kanon – Allis Nyström

Jag måste erkänna att kontinuteten kring Veckans Kanon har haltat lite. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga. Om vi ska vara petnoga så är ju Veckans Kanon egentligen förra Veckans Kanon eftersom inga matcher har spelats denna vecka, men ibland får man inte vara så petnoga helt enkelt. Nog om detta, nu ska vi ta oss en pratstund med Luleås egna basketstjärna, Allis Nyström

Grattis Allis, du är utnämnd till Veckans Kanon, hur känns det?

Det känns kul!

Du hade ju en riktigt fin returvecka i förra veckan med 18 returer mot Eos och 22 returer mot Alvik. Vad är hemligheten?

Oj, jag vet inte. Det finns ingen hemlighet (skratt). Nä, men jag har alltid gillat att vara inne och kriga för returerna. Sen var jag kanske på rätt plats vid rätt ögonblick också.

Nåja, nog tror jag det var mer än tur. Du började basket ganska sent, hur gammal var du när du började?

Jag gick i sjuan, så då är man väl 13-14 år.

Höll du på med några andra idrotter innan det?

Ja, jag spelade fotboll, hockey och innebandy, men jag slutade med de idrotterna när jag började med basket.

Tror du att någon av de sporterna kan ha hjälp dig till att bli tuffare?

Ja, det tror jag. Jag spelade hockey med killar och då gick det inte att vika ned sig och vara mesig. Sen har jag två äldre bröder också som är ett och tre år äldre än mig, så jag har fått stå ut med ganska mycket (skratt), men jag tror absolut att det har hjälpt mig

 

Kan du berätta något om dig själv som ingen vet?

När jag gick i lågstadiet så stod jag på huvudet på en restaurang i Grekland och sjöng grekiska nationalsången. Jag fick en cola för det och sen blev jag lite halvkändis i den lilla byn efter det.

Imponerande! Slutligen, vad önskar du allra mest just nu?

Fred på jorden vill man ju alltid ha, så det önskar jag mig!

 

Nu laddar upp inför fredagens match mot Norrköping Dolphins! 19.00 är det uppkast.

Foto: Alf Lindbergh