Nyheter

Inför Östersund – Luleå Basket 4 mars

Det börjar dra ihop sig för slutspel. Det känns liksom i luften, en lätt vibration som ökar och ökar. Luleå Basket har redan nu säkrat andraplatsen i tabellen, men tänker för den skull inte ligga på latsidan inför morgondagens match mot Östersund.

”Man vill inte spela lätta matcher den här tiden på året”, säger huvudcoach David Visscher. Östersund å andra sidan hade säkert inte haft något emot att spela lite lättare matcher nu. Östersund ligger just nu på en sjundeplats och är möjlig att bli den motståndare som Luleå Basket möter i kvartsfinalerna, men samtidigt ligger Eos på en åttondeplats med samma poäng och tätt därefter kommer Visby på en nionde plats med fyra poäng mindre. Upp till Mark som ligger på en fjärdeplats är det dessutom bara fyra poäng. Det är alltså otroligt jämt i mitten av tabellen där det just nu känns svårt att sia hur utgången blir. Vad som talar för att Östersund tar sig till slutspel är den fina formen de visat senaste tiden med bland annat en vinst mot Alvik för snart en vecka sedan.

Luleå Basket tänker för den skull inte vika ned sig imorgon även om de inte spelar för tabellplacering. Varje match innan slutspelet är en möjlighet att slipa på det som behöver slipas på och hitta eventuella förändringar som behöver göras i spelet. ”Givetvis hoppas jag att vi kan kontrollera tempot i matchen och vinna matchen, men vi förväntar oss absolut inte en enkel match”, säger Visscher.

Luleå Baskets huvudcoach berättar om sina tankar inför morgondagens match.

Intervju: Sara Stark
Foto överst: Mattias Pantzare