Nyheter

Inför Luleå Basket – Telge

Dubbel lycka ikväll – matchdags och Internationella Kvinnodagen, det kan ju inte bli bättre! Regerande svenska mästarna Luleå Basket tar emot Telge i näst sista matchen innan slutspelet drar igång. Luleå Basket säkrade andraplatsen redan för två matcher sedan, medan Telge klättrat upp till en femteplats efter fyra segrar på de senaste fem matcherna. 

Telge ligger på samma poäng som Mark, som just nu ligger på en fjärdeplats, och kommer att göra allt i kvällens match för att gå förbi Mark. Förbered er alltså för en tuff och hård kamp. För Luleå handlar det mycket om att få stopp på Jasmine Gill som snittar 17,5 poäng och 10,7 returer för Telge.

– Vi måste hålla koll på framför allt deras utländska spelare. Förra matchen vi spelade mot Telge fick Gill (Telges amerikanska top-scorer och guard Jasmine Gill) en alldeles för bra match mot oss. Det är också viktigt att vi behåller intensiteten i spelet och vinner returtagningen, säger assisterande coach Johanna Riihiaho.

”Vi kommer absolut att gå för seger ikväll”. Lagkapten Anna Barthold berättar om hur de tänker kring en match som inte har betydelse för Luleås tabellplacering och om en väldigt fin utmärkelse som hon tilldelats.