Nyheter

Storkross i första kvartsfinalen

Det blev en riktig storseger för Luleå Basket i första kvartsfinalen mot Norrköping. 

Luleå körde gasen i botten på en gång och gick snabbt upp till 10-0. Första quartern slutade sedan 18-10 innan det i halvtidsvilan stod 48-18 till Luleå. Norrköping är väldigt skadedrabbad med några av sina bästa spelare på skadelistan. Anna Stern och Matilda Claesson i Norrköping drog ett tungt lass, men stod båda för fina insatser och slutade på 11 respektive 15 poäng. Norrköping lyckades inte komma i kapp i andra halvlek och slutresultatet blev 89-48 till Luleå.

Både Anna Barthold och Allis Nyström i Luleå stod för en dubbel-dubbel medan Jelena Antic, för andra matchen i rad och för andra gången i sin proffskarriär, gjorde en trippel-dubbel efter 16 poäng, 12 returer och 12 assist.

Matchens lirare, utsedd av kvällens matchvärd SSAB, blev i Norrköping Matilda Claesson och i Luleå Allis Nyström.

”Vi spelade riktigt bra försvar”. Luleås holländska stjärna Janis Ndiba berättar om matchen.

 

Foto: Alf Lindbergh