Nyheter

Inför returmötet nere i Alvik

Ikväll möts Luleå Basket och Alvik Basket igen för semifinal 2. Luleå vann senast på hemmaplan med 89-79 och det står nu alltså 1-0 i matcher.

Hemmaplan för Alvik denna match och om det blir så som semifinal 2 förra året så kommer det att bli ett riktigt bra tryck i Åkeshovshallen. Även om det blev vinst med 10 poäng förra matchen, var det en kamp ända tills slutminutrarna där Luleå gick från en 19-poängsledning till bara en fempoängsledning i sista quartern. Att det inte kommer bli någon dans på rosor är Luleås huvudcoach David Visscher helt inställd på.

– Vi förväntar oss en tuff match ikväll. Matchen sist var ganska tuff och nu är det hemmamatch för Alvik där de kommer att ha hemmapubliken med sig. Samtidigt är det en ”måste-match” för dem. Om vi tar denna så ligger vi väldigt bra till i semifinalserien så vi är också laddade och förstår vad det handlar om, men det kommer att bli en tuff match ikväll.

Matchen webbsänds och kan ses HÄR.

På bild: David Visscher, Fanny Mosesson, Allis Nyström, Ulrica Holmqvist och Sofia Hägg innan avfärden ned till Stockholm