Nyheter

Klart för fjärde raka finalen

Det var med blandade känslor som lagen klev ut på planen i fredags. Glädje för att få spela match, men sorg för det fruktansvärda som skett i Stockholm bara några timmar innan. Våra tankar går till offren och anhöriga.

Luleå ledde med 2-0 i matcher och var bara en vinst från att bli finalklara. Matchen började jämt där Luleå sedan ledde med 37-32 i halvtid. I tredje quartern drog Luleå ifrån och det stod 62-49. inför tredje quartern. Alvik spelade upp sig och i mitten av fjärde quartern skiljde det bara 6 poäng innan Luleå tog några snabba poäng. Matchen slutade 83-70 till Luleå och den fjärde raka finalen var klar.

I Alvik utmärkte sig Klara Lundquist som gjorde en dubbel-dubbel med sina 28 poäng och 12 returer. I Luleå slutade tre spelare på över 20 poäng; Katie Bussey, Anna Barthold och Jelena Antic. Jelena gjorde dessutom en dubbel-dubbel med sina 10 returer också.

Kvällens matchvärd Nåiden Bygg utsåg just Alviks Klara Lundquist till matchens lirare och i Luleå blev det Katie Bussey.

Innan matchen delades pris ut för Årets Artist och Årets Forward. Luleås Jelena Antic kammade hem vinsten i båda kategorierna!

Motiveringen från Svenska Basketbollförbundet för Årets Artist:
En artist ser något andra inte ser och har förmågan att skapa och ge mening till något där vi andra inte ser en möjlighet. Årets artist i Basketligan dam får saker och ting att se lätt ut och har blivit lika fruktad hos motståndarna som älskad hos publiken i Luleå.

Motivering från Svenska Basketbollförbundet för Årets Forward:
Årets forward är en av ligans absolut bästa allroundspelare. Poäng, returer och assists levereras lika regelbundet som basketvinster i Luleå.  Hon levererar mot alla lag i alla lägen samtidigt som hon gör sin omgivning bättre.

Foto: Mattias Pantzare

När spelas finalerna?

Eftersom vi ännu inte vet vilken motståndare vi får i finalerna så är heller inte speldatumen spikade. Udominate leder semifinalserien mot Telge med 2-1. Ikväll möts lagen för semifinal 4 och det kan alltså avgöras då. Om Telge vinner ikväll spelas den femte avgörande semifinalen på onsdag 19.00.

OM vi möter Udominate i finalerna är hemmamatcherna dessa:
Final 2: Fredag 21 april 19.00.
EVENTUELLT Final 4: Onsdag 26 april 19.00.

OM vi möter Telge i finalerna är hemmamatcherna dessa:
Final 1: Onsdag 19 april 19.00.
Final 3: Måndag 24 april 19.00.
EVENTUELLT Final 5: Fredag 28 april 19.00.