Nyheter

Europasatsningen fortsätter

Nästa säsong kommer Luleå Basket att spela i EEWBL (Eastern European Women Basketball League).

Ligan innehåller flera välmeriterade lag så som Istanbul Universitetsi, Good Angels, Dynamo Moscow och TTT Riga.

– Det känns jätteroligt att vi kan fortsätta spela ute i Europa även nästa säsong. Vi kommer också att se över möjligheten att ordna en partnerresa för våra sponsorer och hängivna supporters till någon av omgångarna, säger Monica Wikström-Johansson, klubbdirektör Luleå Basket.

– Den här ligan ger oss många matcher mot tufft motstånd vilket kommer att utveckla våra spelare ännu mer, säger Sara Stark, sport- och eventansvarig Luleå Basket.

Hur spelas ligan?

Ligan spelas i två grupper med åtta lag i varje grupp. Alla lag i vardera grupp möts en gång, där matcherna spelas vid tre tillfällen med två-tre matcher per gång. Efter avslutat gruppspel möts de fyra bästa i varje grupp i kvartsfinal som spelas i en hemma- och en bortamatch. Vinnarna där går vidare till Final Four. De fyra som kommer på plats 5-8 i varje grupp möts i en hemma- och en bortamatch för placering.

HÄR hittar ni ligans hemsida.