Nyheter

Vi söker en kommunikation- och eventansvarig

En av våra medarbetare på kansliet ska gå på föräldraledighet i oktober och därför söker vi nu efter en person som kan vikariera för henne.

Kommunikation- och eventansvarig

Luleå Basket bildades 1979, känd för sin laganda och publikstöd. I dag är det en av Sveriges absolut starkaste damelitföreningar. Tolv år i högsta ligan och med fyra raka SM-guld i bagaget fortsätter vi vår satsning mot fortsatt framgång. Visionen är att spela långsiktigt i Europa och samtidigt rekrytera spelare lokalt och på så sätt bli en företrädare av Norrbotten i Europa.

Arbetsuppgifter
Som kommunikation- och eventansvarig arbetar du på Luleå Baskets kontor. Du kommer att jobba både strategiskt och operativt med både kommunikation och event. Inför t ex matcher intervjuar du spelare/tränare och lägger upp på den externa webbsidan samt alla sociala medier, som du också har ansvar över.

Som eventsamordnare planerar du för matcherna samt övriga event, så som t ex skolbesök och företagskvällar. Planeringsarbetet sker både självständigt och tillsammans med övrig personal på kontoret. Som eventsamordnare har du ett övergripande ansvar för eventen.

Du kommer även att vara kontaktperson för spelarna vilket innebär att du hjälper dem med frågor och funderingar gällande t ex boende, Skatteverket, visum etc. Du sköter även det praktiska kring laget så som att se till att spelare är licensierade, har rätt tränings- och matchkläder och planerar tillsammans med coacherna resor till matcher etc.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Ansvarig för den externa webben samt alla sociala medier
  • Skriva pressmeddelanden och nyheter
  • Intervjua spelare inför match
  • Ansvarig för matchevent samt övriga event
  • Grafisk formgivning och bildhantering i Photoshop
  • Planering av resor till matcher
  • Ansvarig för det praktiska kring laget gällande licenser, kläder etc
  • Kontaktperson för spelarna

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som servicekänsla, samarbetsförmåga och initiativförmåga. Erfarenhet av kommunikation och eventsamordning är meriterande. Vi vill att du har förmågan att skriva texter för både t ex pressmeddelanden och matchannonser. Du behärskar webbpublicering och har grundläggande kunskaper Photoshop.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift samt god datorvana.

B-körkort är en fördel.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, kommunikativ och kreativ. Du är självständig och tar ansvar för att initiera, planera, driva, genomföra och följa upp kommunikations- och eventaktiviteter. Du har lätt för att skapa och etablera kontakter. Du kan hantera flera parallella uppgifter samtidigt, se helheter och göra prioriteringar. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya situationer och kan ta snabba beslut om nödvändigt.

Arbetsvillkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid under 12 månader.

Välkommen att skicka in din ansökan till sara.stark@luleabasket.com. Sista ansökningsdag är 11 augusti, men kom in med er ansökan så snart som möjligt då vi gör löpande urval. Tillträde snarast. Kollektivavtal finns. Individuell lönesättning tillämpas.

Vid frågor kontakta Sara Stark, 070-551 00 34.