Nyheter

Klart med italienska

Luleå Basket har skrivit på ett år med italienska forwarden Silvia Favento. Silvia, som är född 1985 och är 185 cm lång, kommer senast från Reyer Venezia som tog sig till semifinal i italienska ligan och till kvartsfinal i Eurocup senaste säsongen. I senaste säsongen i italienska ligan snittade Silvia 4,7 poäng och 2,0 returer och i Eurocup 3,6 poäng samt 2,6 returer.

– Vi är glada att Silvia ansluter till laget. Hon är en duktig skytt med bra storlek som kan spela på flera positioner. Hon är också en rutinerad spelare som har spelat i högsta ligan i Italien med mycket internationella matcher, säger huvudcoach David Visscher.

– Först av allt vill jag säga hej till alla i klubben och alla fans som följer laget. Jag är väldigt glad och exalterad över att komma till Luleå och spela i svenska ligan samt EEWBL. Jag ser fram emot att börja träna med laget och jag vill tillsammans med Luleå Basket nå så långt som möjligt i alla ligor. A big hello from Italy and see you soon!, säger Silvia Favento i en kommentar.