Nyheter

Comeback för Nnamaka

Luleå Basket har skrivit på ett år med landslags- och WNBA-meriterade Chioma Nnamaka. Uppsalafostrade Chioma, född 1985 och 183 cm lång, spelade med collegelaget Georgia Tech 2004-2008 innan hon blev draftad till WNBA och Atlanta Dream 2008.

Efter WNBA har Chioma spelat i Frankrike, Litauen, Polen, Rumänien och nu senast med Sallén säsongen 2013-2014. Under sitt uppehåll från professionell basket har Chioma bland annat jobbat som graduate assistant för Georgia Tech. Chioma har redan hunnit vara på landslagsläger i augusti och det är med glädje för basketsverige som hon nu gör comeback.

– Chioma är precis den spelartyp vi letade efter i slutet av värvningssäsong. Hon har haft en gedigen karriär och besitter massor med rutin som basketspelare. Hon kommer kunna bidra på plan men även i omklädningsrum med sin rutin. Efter några års uppehåll från basket är vi är väldigt glada över att Chioma vill fortsätta sin spelarkarriär hos Luleå Basket, säger huvudcoach David Visscher.

– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i Sverige och Basketligan Dam igen. Att spela i Luleå den kommande säsongen känns oerhört bra då jag vet att Luleå är en organisation i världsklass med en vinnarmentalitet. Jag ser verkligen fram emot säsongen och framförallt att få lära känna alla i laget, säger Chioma Nnamaka i en kommentar.

Foto: Magnus Ståhle