Nyheter

Kaptenen förlänger

Lagkapten Anna Barthold förlänger sitt kontrakt med Luleå Basket ytterligare en säsong. Anna gjorde sin bästa insats hittills i Basketligan Dam föregående säsong när hon snittade 16,8 poäng och 9,8 returer per match, och att det dessutom var Annas fjärde raka SM-guld som kapten i Luleå Basket är imponerande. Två av de fyra guldåren har Anna även blivit utsedd till ligans MVP (2014, 2016). Anna snittade dessutom en respektingivande dubbel-dubbel, 11,3 poäng och 10,5 returer per match, i EuroCup säsongen 16/17. 

– Det var med stor glädje jag tog emot nyheten att Anna Barthold ska spela en säsong till med Luleå Basket.  Anna hade kanske en av sina bästa säsonger i karriären förra året och hon betyder så oerhört mycket för Luleå Basket, staden Luleå och inte minst vårt lag. Det kommer en tid när Anna inte längre spelar för Luleå Basket men jag blir varm om hjärtat att det inte är i år, säger huvudcoach David Visscher.

– Jag är glad att skriva på för klubben där vi de senaste fyra åren, mot alla odds, vunnit fyra raka SM-guld. Efter säsongen funderade jag över min framtids riktning, men efter en bra dialog med klubben ska det bli kul att återvända till Luleå för nya utmaningar och mål.