Nyheter

En sista spelare in – truppbygget komplett

Luleå Basket har skrivit på ett år med forwarden Lena Frederiksen. Lena kommer senast från Malbas i division 1, men har tidigare spelat några matcher med Norrköping Dolphins och Eos i Basketligan Dam. I förra veckan provtränade Lena med laget och har nu tagit en plats i truppen. I och med rekryteringen av Lena är nu truppbygget klart och laget är redo för att ta sig an säsongen som börjar med spel i Liepaja, Lettland, för EEWBL den 22-24 september.

– Lena kom till Luleå från Malmö för att kombinera studier på LTU och för att spela basket. Lena är en bra basketspelare och person och passar in bra med vårt lag. Det känns rätt att hon ska vara en del av Luleå Basket, säger huvudcoach David Visscher.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för Luleå basket. Det ska bli kul med tuffa träningar och att få utvecklas som basketspelare. Redan efter första veckan är det en härlig stämning i laget och jag trivs jättebra. Jag ser verkligen fram emot denna säsong och att få spela inför Sveriges största och bästa publik, säger Lena Frederiksen i en kommentar.