Nyheter

Coach Visscher summerar första omgången av EEWBL

Hej.
Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter en nyttig och utvecklande baskethelg i Liepaja, Lettland och första omgången av Eastern European Womens Basketball Leage (EEWBL). Vi har spelat tre matcher och kommer hem med tre vinster. FSG Royal Eagles från Nederländerna och Horizont från Vitryssland var våra motståndare de två första matcherna. Vi vann komfortabelt i båda mötena och vi kunde kontrollera våra motståndare hela vägen.

Bornova Becker från Turkiet stod för motståndet i sista matchen och vi visste att det skulle bli tufft och de hade, precis som vi, vunnit sina två första möten. Matchen svängde fram och tillbaka hela vägen och avslutades till sist med förlängning. Innan det var dags att gå ut på planen för sista gången samlade vi laget och Katie Frerking peppade sina lagkamrater och röt till att nu kör vi stenhårt, de är helt slut och nu ska vi ta dem! Helt rätt inställning av Katie och en sanning också. Matchen slutade till vår fördel med en poäng.

Om vi ska göra ett kort analys av helgen så har jag flera positiva besked.

Ork – Vi orkade mer än alla våra motståndare. Jag tycker vår kondition ska bli ännu bättre men den var trots det en styrka i helgen.

Poänggörande – Vi hade flera olika spelare som gjorde poäng. Alla kan skjuta ett snäpp bättre men vi har flera som kan dela på poängansvaret.

Försvarsintelligens – Vi kunde utveckla och förbättra vårt försvarsspel under helgen och kunde ta till oss förändringar under matchens gång.  Det visar på spelintelligens.

Lagsammanhålling – Vi är ett bra gäng som hänger ihop, skrattar tillsammans och alla känner sig med i gruppen. Det är kanske det viktigaste att ta med sig från helgen.

Nu ser vi fram emot att vara hemma i Norrbotten igen och laddar nu upp för första hemmamatchen på onsdag mot Uppsala Basket i Luleå Energi Arena. Vi kommer att vara laddade. Hoppas ni är på plats!

Hälsningar