Nyheter

Bortapremiär imorgon mot Visby Ladies

Med hemmasäsongspremiären avklarad är det nu dags för säsongens första bortamatch. Visby Ladies står som värd när vi kommer på besök till ön.

I onsdags vann vi vår hemmapremiär med komfortabla siffror, 98-72, mot Uppsala Basket. Visby har ännu inte spelat sina första match i ligan då förra helgens match mot Alvik blev inställd på grund av elfel i Åkeshovshallen.

David Visscher gissar därför att det är ett mycket laddad gäng som kommer ut på planen imorgon.

– Vi ser fram emot att åka till Visby imorgon och möta ett för oss relativt okänt lag och coach. Visbys nya importer ser ut att vara spännande och duktiga spelare. Matchen är deras hemmapremiär så vi förväntar oss ett taggat Visby. Det kommer att bli kul att besöka ICA Maxi Arena med alla trevliga människor som ställer upp och jobbar med Visbys hemmamatcher.

Nyförvärvet Katie Frerking gör sitt första proffsår efter fyra framgångsrika år på Auburn University och ser även hon fram emot morgondagens match.

– We are excited. They have some good players, a couple of good Americans, but we are ready, säger Katie Frerking i en kommentar.

Se en längre intervju med Katie nedan.

Matchen går att se gratis HÄR. Framöver kommer de flesta av Luleå Baskets matcher, såväl hemma- som bortamatcher, att visas via Basketligan Dams hemsida HÄR. Totalt är det ca 50 matcher plus de flesta matcherna i slutspelet kommer att sändas i hela ligan och för endast 750 kr kommer du att kunna köpa ett säsongskort för att se alla matcher. Vid intresse, maila info@luleabasket.com för att köpa ett kort.

Foto översta bilden: Alf Lindbergh
Intervju: Sara Stark

Foto: Julia Edbom