Nyheter

#dansaförrosa med Luleå Basket och stöd bröstcancerforskningen

I flera års tid har Luleå Basket visat sitt stöd till bröstcancerforskningen genom att spela en Rosa match. För andra året i rad går hela Basketligan Dam ihop för att med sina tio medlemsklubbar skapa en insamlingskampanj som heter Rosa Oktober.

Syftet med projektet är att stötta Rosa Bandet i kampen mot bröstcancer. Varje medlemsklubb gör sitt för att samla in pengar till Rosa Bandet och lyfta frågor rörande bröstcancer och forskning kring sjukdomen. Alla lag i Basketligan Dam kommer spela en Rosa match under oktober månad samt göra olika aktiviteter utanför planen för att samla in pengar. Luleå Basket har även i år en egen insamlingskampanj på Cancerfondens hemsida där alla som vill kan skänka pengar och hjälpa oss nå vårt uppsatta mål. Pengarna från insamlingen går sedan oavkortat till Cancerfonden och bröstcancerforskningen.

Luleå Basket spelar sin Rosa Match den 18e oktober 19.00 i Luleå Energi Arena mot Telge. Vi kommer dagen till ära spela i rosa matchställ som sedan kommer auktioneras ut där 50% av intäkten går till vår insamling. Håll utkik på vår hemsida efter matchen om du är intresserad.

Det finns fler sätt du som basketälskare kan bidra på, under Rosa matchen kommer speciella souvenirer och erbjudanden finnas. Speciella matchbiljetter kommer finnas att köpa, så kallade Rosa biljetter där 20kr av summan går oavkortat till insamlingen. Ett lotteri kommer där hela intäkten går oavkortat till vår insamling. Rosa Luleå Basket t-shirts kommer precis som förra året finnas att köpa där en del av intäkten kommer gå till vår insamling.

Förutom allt detta kan du följa vår dansutmaning på sociala medier där vi utmanar andra elitlag att dansa loss, utmana tre nya lag och skänka pengar till vår, eller deras egen, insamling.

Klicka HÄR för att komma till vår insamling på Cancerfondens hemsida.