Nyheter

Skolbesök i Rosvik i samarbete med Sparbanken Nord

I veckan har Luleå Basket befunnit sig på Rosviks skola för att prata med mellanstadieelever om Unga tjejers framtidstro i Norrbotten, ett projekt klubben har i samarbete med Sparbanken Nord. Allis Nyström, Luleåbo och basketproffs, pratar för klasserna om vikten av att vara en god kamrat, om hälsa och livsstil, allas lika värde och andra värdegrundsfrågor som är relevant för både pojkar och flickor. Den här gången pratade Allis med en klass i årsgrupp fem och en klass i årsgrupp sex och många intressanta och kloka saker lyftes. Målet är att engagera eleverna i en konversation och syftet med projektet är att få fler unga kvinnor att stanna kvar i länet och visa på att det finns möjlighet till utveckling även här. Även om grundsyftet med projektet är att inspirera tjejer, så vänder vi oss ändå till hela klasser med både pojkar och flickor.

Det var två glada och pigga gäng elever Allis mötte i tisdags och många roliga och givande samtalsämnen kom upp. Vi hoppas eleverna tyckte det var lika roligt som vi! Besöket avslutades med autografer och selfies.

Nästa besök Allis kommer göra är i Arjeplog nästa vecka.