Nyheter

Äntligen är det vår tur att bli rosa!

Äntligen var det vår tur att få bli rosa. Imorgon intar Telge Luleå Energi Arena, ett efterlängtat möte mot ett lag som precis som Luleå Basket har vunnit alla sina matcher hittills i Basketligan. 

Luleås basketpublik lär få se riktigt bra basket under onsdagskvällen. Telge har som bekant vunnit fyra matcher av lika många spelade, precis som hemmalaget, och är ett av de lag många tror kommer vara i toppen när säsongen är över. En stark spelare i Telge som Luleå kommer behöva se upp med är Tayler Mingo som just nu snittar hela 28 poäng per match. Även Wurtz är en duktig skytt så det gäller för Luleå att vara på tårna.

– Jag tror det blir jätteviktigt att fokusera på försvaret imorgon, säger Fanny Mosesson och fortsätter: Både på vårt lagförsvar och vårt man-manförsvar då Telge är ett väldigt duktigt lag offensivt. Se en längre intervju med Fanny nedan.

Styrkan hos Luleå enligt head coach David Visscher är lagets mångsidighet och många målgörare.
– Anfallet såhär långt är jag nöjd med, även om det så klart alltid finns saker att utveckla. Jag tycker det är en styrka att vi har flera som kan göra poäng, vi är inte beroende av en spelare som snittar 25-30 poäng per match, säger Visscher.

Vi välkomnar Telge till Luleå Energi Arena och vår Rosa Match och hoppas det blir en riktigt härlig kväll i basketens tecken.