Nyheter

Ströms ligadebut

Sanna Ström gjorde sin debut i Basketligan under onsdagens match mot Telge, endast femton år gammal. Ett skadedrabbat Luleå var flera spelare kort och lösningen på problemet blev att ringa upp Ström sent på tisdag kväll, mindre än ett dygn innan uppkast.

Vad tänkte du när Johanna och Camilla ringde upp dig?
Jag blev väldigt nervös direkt när Johanna ringde och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tänkte.

Hur förberedde du dig?
Jag gick ju i skolan så jag förberedde mig inte på något speciellt sätt under dagen eller så, utan bara tänka på att jag bara skulle göra mitt bästa.

Var du nervös?
Ja, jag var väldigt nervös.

Vad är ditt mål med ditt basketspelande?
Jag vet inte riktigt vad jag har för mål men jag vill ju såklart komma så långt jag kan.

Ström spelade sju minuter av matchen och gjorde en beundransvärd insats. Trots att hon varken tränat eller ens träffat laget innan det var dags att byta om klev ut hon på planen och gjorde sig förtjänt av sina minuter. Hon platsade på en gång, något som coacherna Johanna och Ulrika var övertygade om.

Jättekul att Sanna kunde komma in i matchen, hon gjorde ett bra jobb i försvaret och särskilt med hjälpsida och göra det kompakt vid attacker, något som vi coacher tryckte extra mycket på. Jag hoppas att Sanna fortsätter träna på bra och att vi i framtiden får se mer av henne, säger coach Johanna Riihiaho.

Text: Julia Edbom
Foto: Julia Edbom