Nyheter

Hägg i täten när Luleå vinner sjätte raka

Sofia Hägg som gjorde en supermatch förra veckan mot Telge på hemmaplan fortsatte leverera på samma sätt även borta mot Mark igår, fredag. Med ett vasst försvar och ett högt tempo i det offensiva spelet ledde hon Luleå till seger mot Mark med 62-96. Hennes säkerhet i trepoängsskyttet kan inte göra annat än imponera. 

Luleå Basket var förberedda på att det skulle bli en utmaning att få stopp på Marks poängmaskiner Janee April Thompson och Alexis Michelle Hyder, även Maria Florencia Palacios spelade mycket bra vilket gjorde det svårt för Luleå att koppla grepp om matchen direkt. Thompson är en snabb och effektiv spelare som gärna kommer till avslut och till en början hade Luleå svårt att få stopp på henne. I det offensiva spelet ville inte riktigt skotten sitta och skyttet blev ofta från distans för bortalaget. Hyder var otroligt stark under korgen krävde mycket av Luleås forwards och försvårade returtagandet avsevärt för oss. I slutet av andra quarten tappade Luleå ledningen till några ynka poäng och när det blev dags för halvtid visade resultattavlan en ledning med 11 poäng för det gästande laget.

Luleå hade dock bra sving på bollen hela matchen och när vi kom tillbaka efter halvtidsvilan började skotten sitta. Sofia Hägg satte upp tempot och tillsammans med Chioma Nnamaka var de säkerheten själv i trepoängsskyttet och Luleå kunde dra ifrån och vinna tredje quarten med 11-26. Thompson och Hyder kompletterade varandra väldigt bra och deras kombination av snabbhet och styrka fortsatte att utgöra ett hot mot Luleå, men denna räckte det inte riktigt till för att vinna matchen.

– Vi är nöjd med kvällens vinst mot Mark. Mark spelade tuff och inspirerande basket i första halvleken. Vi samlade oss i halvtid och hade den lilla extra skärpan i allt i andra halvleken. Det vår många roliga delar i matchen men det som slog högst var Sofia Häggs spel. Hon blir vald till matchens lirare och det var hon värd, säger head coach David Visscher.

HÄR kan du se highlights från matchen. Nästa match för Luleå Basket blir hemma mot Alvik den 2/11.

Poängbäst i Luleå: Jessica Thomas 20 poäng.

Poängbäst i Mark: Maria Florencia Palacios 19 poäng.